­

Gone Fishing!

RESTAURANG TILL BIENNALE INTERIEUR, BELGIEN, 2014. Fritz Halvorsen Arkitektur AB vann tillsammans med Marcia Harvey Isaksson och Charlotte Ryberg den öppna internationella tävlingen om en restaurang och utställningspaviljon till Biennale Interieur i Belgien med konceptet ‘Gone Fishing!’. Paviljongen är en hyllning till lokala fisketraditioner, och har hållbart fiske och havsbruk som tema. Den innehåller ett matkoncept med fiskrätter från hela världen på menyn.

Cykel/Bike

Cykel/Bike UTSTÄLLNING PÅ ARKDES I STOCKHOLM, 2014

Fritz Halvorsen Arkitektur AB har haft uppdraget som utställningsarkitekt för sommarutställningen Cykel/Bike. Utställningen visade dels upp ett stort urval cyklar från svensk cykelhistoria från 1850-tal fram tills idag, dels berättade utställningen om cykelkulturens många sidor; om teknologiutveckling, hållbarhet, samt om politik och aktivism.

Vi tog i nära samarbete med museet […]

Herregårdens have – til nytte og glede

Herregårdens have – til nytte og glede UTSTÄLLNING PÅ HERREGÅRDEN, LARVIK MUSEUM, 2013

Sommarutställningen i Herregården i Larvik – det gamla grevskapsresidenset för Laurvigen Grevskap – berättar dels om den europeiska trädgårdskonstens historia, dels om den stora och praktfulla barockträdgård som på 1700-talet var en del av herrgårdsanläggningen i Larvik. Utställningen ville genom att introducera växtriket […]

Smycken

Smycken UTSTÄLLNING PÅ NORDISKA MUSEET I STOCKHOLM, 2012

Fast utställning av 1000 smycken från Nordiska museets samlingar. Uppdraget innebar att utveckla en helhetlig utställningsgestaltning som förenade befinliga fasta kulturmärkta montrar med nya fristående säkerhetsmontrar. En annan utmaning var att hantera skalaförskjutningen mellan museibyggnadens höga rum och föremålens lilla och detaljrika värld.

Utställningens föremål blev mycket noggrannt disponerad […]

Den glemte byen

Den glemte byen

UTSTÄLLNING PÅ LARVIK MUSEUM I LARVIK, NORGE, 2012

Utställningen öppnar locket på lådorna till en okänd men mycket intressant historia kring grevskapstiden 1671-1783 då den lilla kuststaden Larvik höll residenset för den danska kungens ståthållare i Norge. Utställningen berättar om både maktpersoner och allmogen, och visar upp unika lokala kulturskatter från perioden.

Projektet omfattade […]

Jag är Armfelt

Jag är Armfelt UTSTÄLLNING PÅ LIVRUSTKAMMAREN I STOCKHOLM, 2012

Utställning om Kung Gustav III:s protegé och rådgivare. Utställningen fångade fyra epoker i Armfelts dramatiska liv och gestaltades i fyra helt olika rumsliga uttryck.
Projektet omfattade formgivning av monterinredningar, föremålsmonteringar och skyltsystem i befinliga montrar, scenografiska element i rummen, färgsättning samt montering av pappersarbeten och dekormåleri.

Producent och sakkunnig […]